Ajankohtaista / vinkit autonvuokraukseen

Vinkit turvalliseen talviautoiluun

Talvi on mukavaa vuodenaikaa ja kovatkaan pakkaset tai lumipyryt eivät haittaa, jos olet varustautunut oikein. Sama pätee myös talviautoiluun.

Lähtiessäsi talvella pidemmälle reissulle, on autoilussa hyvä ottaa huomioon muutama tärkeä seikka. Etenkin, jos viime ajokerrasta on aikaa.

Huomioi ajo-olosuhteet

Suomi on pitkä maa ja ajo-olosuhteet voivat vaihdella paljonkin Etelä-Suomen ja Pohjois-Suomen välillä. Huomioi aina siis myös matkan määränpään kelitilanne. Jos esimerkiksi lähtöpaikassasi on yleisesti käytössä kesärenkaat, mutta tiedät määränpäässä olevan jäätä tai lunta, kerro asiasta meille vuokrausta tehdessäsi, niin tiedämme laittaa vuokra-autoosi talvirenkaat.

Pakkaa auto huolellisesti

Talviurheiluvarusteet vievät paljon tilaa. Jos pakkaat suksia tai muita varusteita auton sisätiloihin, huomioi, ettei varusteet pääse liikkumaan eteen tai taakse, vaan pysyvät hyvin paikoillaan. Voit vuokrata myös suksiboksin vuokra-auton lisävarusteeksi, jolloin voit kuljettaa välineitä auton katolla. Muista myös pakatessa, että painavimmat tavarat tulee sijoittaa alas ja mieluiten lähelle selkänojaa.

Lumessa ajaminen

Kun keli on luminen ja näkyvyys huono, muista sumuvalot. Sumuvalojen avulla näet pöllyävässä lumituiskussa paremmin ja takasumuvalojen avulla myös takanasi ajava näkee sinut paremmin. Pitkän ajomatkan aikana ajovalot kannattaa välillä tarkastaa ja puhdistaa.

Pidä turvaväli

Muista pitää riittävä turvaväli edellä ajavaan autoon. Auton pysähtymismatka pitenee liukkaalla kelillä ja hyvin ennakoiva kuljettaja ehtii välttää peräänajon. Tuiskuisella kelillä myös edellä ajava auto voi hävitä näkyvistä, jolloin riittävän alhainen nopeus ja oikea turvaväli ovat entistäkin tärkeämpiä. Riittävä turvaväli tekee sekä sinun että muidenkin liikenteessä olevien matkasta sujuvampaa ja turvallisempaa.

Varo hirviä ja poroja

Hirvet liikkuvat koko Suomen alueella ja Lapissa autoilijoiden seurana voivat olla myös porot. Huomioi ajaessasi hirvistä varoittavat liikennemerkit. Hirvet liikkuvat etenkin aamu- ja iltahämärässä, jolloin on syytä olla tarkkana. Laskemalla ajonopeutta annat itsellesi lisäaikaa reagoida, jos hirvi sattuu tulemaan tielle tai tienpientareelle.

Poronhoitoalueella on varauduttava aina siihen, että poroja voi olla myös tiellä. Talvikaudella teiden suolaaminen houkuttelee poroja tielle. Poroja havaittaessa on hyvä muistaa, että kyseessä on laumaeläin, joka liikkuu usein suurempina tokkina. Jos siis näet tienpientareella yhden poron, lisää poroja on luultavasti lähettyvillä.

Ole varovainen mutkissa ja notkelmissa ja aja nopeutta, jossa hallitset auton hyvin yllättävissäkin tilanteissa. Kaukovalojen käyttäminen jo hämärässä varmistaa, että porojen silmät kiiluvat valokiilassa kauas.

Vuokraa auto Finn-Rentiltä ja aja turvallisesti myös talvella

Finn-Rentin vuokra-auto on turvallinen valinta myös talviautoiluun. Voit olla varma, että allasi on turvallinen auto ja vuodenaikaan sopivat renkaat. Voit valita tarvittavat lisävarusteet, kuten suksiboksin, varauksen yhteydessä ja kysythän aina tarvittaessa apuja tai vinkkejä autonvuokraukseen – olemme täällä sinua varten!

Vuokraa auto nyt tai ota yhteyttä!