Ajankohtaista / vinkit autonvuokraukseen

Syksy saapuu – vinkit turvalliseen autoiluun

Vinkit turvalliseen syysautoiluun

Syksy on taas saapunut ja kesän valoisia, lämpimiä iltoja ja öitä on taas hetki odoteltava. Jotta autolla ajaminen olisi turvallista myös syksyllä, on hyvä ottaa muutama seikka huomioon:

  1. Lehdet ja liukkaat pinnat: Puista putoilevat lehdet voivat muuttua liukkaiksi tiellä, erityisesti sateen tai kasteen vuoksi. Liukkaiden lehtien päällä ajaminen voi vaikuttaa auton hallittavuuteen, joten muistathan pitää turvavälin edellä ajaviin.
  2. Liukkaat tiet: Sateiset ja kosteat säät voivat tehdä teistä liukkaita, erityisesti syksyn ensimmäisinä päivinä. Ole varovainen liukkailla teillä ja säädä ajonopeutesi tarpeen mukaan. Vältäthän myös äkillisiä kiihdytyksiä ja jarrutuksia.
  3. Lyhyemmät päivät: Syksyn edetessä päivä lyhenee, ja monet ajavat usein aamulla tai illalla pimeässä – tarkistathan siis, että auton valaistus on kunnossa. Pidä myös auton valot ja tuulilasi puhtaina parhaan näkyvyyden varmistamiseksi. Tuulilasi on hyvä puhdistaa huolellisesti myös sisäpuolelta.
  4. Sumu ja huono näkyvyys: Syksyisin kosteuden ja kylmyyden lisääntyessä esiintyy usein sumua ja huonoa näkyvyyttä. Käytä sumuvaloja tarvittaessa, mutta älä unohda sammuttaa niitä, kun näkyvyys paranee. Vähennä nopeutta sumuisella säällä ja pidä turvaväliä muihin ajoneuvoihin.
  5. Lisääntynyt jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden määrä: Syksyllä monet ihmiset palaavat kouluihin ja töihin, ja näkyvyys voi olla huono sateiden tai sumun vuoksi. Ole erityisen tarkkaavainen jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden suhteen, erityisesti risteyksissä ja koulujen lähellä.
  6. Renkaiden kunto: Tarkista renkaidesi kunto ja ilmanpaine säännöllisesti. Syksyllä on tärkeää, että renkaat ovat kunnossa, sillä liukkailla teillä hyvillä renkailla on suuri merkitys turvallisuudelle.
  7. Varaudu sateeseen: Syksyllä sateet ovat yleisempiä, joten varaudu sateisiin olosuhteisiin. Varmista, että pyyhkijänsulat pyyhkivät toivotulla tavalla. Jos pyyhkijänsulat eivät toimi kunnolla, puhdista ne esimerkiksi tuulilasinpesunesteeseen kostutetulla rievulla.
  8. Lämpötilan vaihtelut: Syksy voi tuoda mukanaan lämpötilan nopeita vaihteluita, joten varaudu siihen, että lämpötila voi laskea yllättäen. Aamuisin liikkeelle lähtiessä auton ikkunat voivat huurtua – hyödynnä tällöin sisätilojen esilämmitystä, joka ehkäisee huurtumista.
  9. Jäänmuodostus: Syksyllä öisin voi olla pakkasta, ja tiet voivat jäätyä. Ole erityisen varovainen silloin, kun lämpötila lähentelee nollaa astetta. Syyspäivät ovat usein vielä niin lämpimiä, että päiväsaikaan voi olla hankala muistaa, että yöllä lämpötila voi laskea pakkasen puolelle.
  10. Tarkista autosi: Ennen syksyä varmista, että autosi on kunnossa. Tarkasta jarrut, valot, pyyhkijät, jäähdytysneste ja akku. Säännöllinen huolto auttaa välttämään odottamattomia ongelmia.

Tämän muistilistan avulla sekä olemalla tarkkaavainen liikenteessä voit lisätä sekä omaa että myös muiden liikenteessä liikkujien turvallisuutta. Nautitaan kauniista syyspäivistä ja ajetaan varovasti!

Vuokraa auto syysreissulle tai vaikka koko syksyksi

Jos tarvitset syysreissuille tai vaikka pidemmäksikin aikaa turvallista, luotettavaa autoa vuokralle, tutustu kalustoomme ja varaa omasi nyt!

Vuokraa auto Finn-Rentiltä