Ajankohtaista / vinkit autonvuokraukseen

Mihin mennä vuokra-autolla Suomessa? Parhaat kohteet ja reittivinkit

Järvi-Suomen kauneus: Kuopio – Savonlinna – Jyväskylä

Tuhansien järvien maa on tunnettu upeista järvimaisemistaan, ja Järvi-Suomi tarjoaa niitä parhaimmillaan. Aloita matkasi Kuopiosta, jossa voit ihastella Puijon upeita maisemia ja vierailla kuuluisalla torilla. Jatka matkaasi kohti Savonlinnaa, jossa voit tutustua Olavinlinnaan ja nauttia Saimaan upeista maisemista. Matkan varrella voit tehdä pysähdyksiä viehättävissä pikkukylissä ja nauttia paikallisista herkuista. Matkasi päätteeksi suuntaa Jyväskylään, jossa voit tutustua Alvar Aallon arkkitehtuuriin ja rentoutua järvimaisemissa.

Lapin lumo: Rovaniemi – Saariselkä – Kilpisjärvi

Lappi on kuin satukirjan sivuilta, ja vuokra-autolla matkaaminen antaa sinulle mahdollisuuden kokea sen taian täysin. Aloita matkasi Rovaniemeltä, jossa voit vierailla joulupukin kylässä ja tehdä unohtumattoman husky- tai porosafarin. Jatka matkaasi kohti Saariselkää, jossa voit kokea aitoa Lapin erämaan tunnelmaa ja hiihtää tai lumikenkäillä upeissa maisemissa. Matkan huipentuma on Kilpisjärvi, jossa voit ihailla Pohjoismaiden korkeinta vuorta, Haltia, ja nauttia hiljaisuudesta keskellä Lapin erämaata.

Merelliset maisemat: Turku – Åland – Hanko

Suomen rannikko tarjoaa upeita merimaisemia ja viehättäviä saaristokyliä, jotka ovat täydellisiä tutkittavaksi vuokra-autolla. Aloita matkasi Turusta, jossa voit tutustua Turun linnaan ja nauttia merellisestä tunnelmasta Aurajoen rannalla. Jatka matkaasi kohti Ahvenanmaata, jossa voit tutustua saariston kauniisiin maisemiin ja nauttia paikallisista herkuista. Matkan varrella voit tehdä pysähdyksiä viehättävissä saaristokyliissä ja ihailla meren aaltoja. Matkasi päätteeksi suuntaa Hankoon, jossa voit rentoutua hiekkarannoilla ja tutustua kaupungin viehättävään vanhaan kaupunkiin.

Kansallispuistojen kiehtova maailma: Nuuksio – Koli – Pyhä-Luosto

Suomen kansallispuistot tarjoavat upeita luontokokemuksia ja ovat täydellisiä kohteita tutkittavaksi vuokra-autolla. Aloita matkasi Nuuksiosta, jossa voit patikoida metsäpoluilla ja rentoutua järven rannalla. Jatka matkaasi kohti Kolia, jossa voit ihailla upeita maisemia Pielisjärven yllä ja patikoida Kolin kansallispuistossa. Matkan varrella voit tehdä pysähdyksiä viehättävissä kylissä ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Matkasi päätteeksi suuntaa Pyhä-Luostolle, jossa voit patikoida tuntureilla ja ihailla upeita revontulia talvella.

Kulttuurin lumo: Helsinki – Porvoo – Tampere

Suomen kaupungit ovat täynnä kulttuuria ja historiaa, ja vuokra-autolla matkaaminen antaa sinulle mahdollisuuden tutustua niihin omassa tahdissasi. Aloita matkasi Helsingistä, jossa voit tutustua kaupungin upeisiin nähtävyyksiin, kuten Senaatintorille ja Suomenlinnaan. Jatka matkaasi kohti Porvoota, jossa voit tutustua viehättävään vanhaan kaupunkiin ja nauttia idyllisestä tunnelmasta. Matkan varrella voit tehdä pysähdyksiä viehättävissä pikkukylissä ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Matkasi päätteeksi suuntaa Tampereelle, jossa voit tutustua kaupungin teattereihin ja museoihin ja nauttia tamperelaisten tunnelmasta.

Miksi matkalle kannattaa lähteä vuokra-autolla?

Vaikka julkisen liikenteen suosiminen onkin monin tavoin järkevää, ovat monet kotimaan kohteista kuitenkin vaikeasti saavutettavissa tai jopa kokonaan julkisen liikenteen reittien ulkopuolella. Vuokraamalla auton muutamaksi tunniksi, päiväksi, viikoksi tai vaikka kuukausiksi, voit aina itse määrittää sekä reittisi että etenemistahtisi.

Finn-Rentin kautta autoa vuokratessasi käytössäsi on laaja valikoima erilaisiin tarpeisiin soveltuvia autoja ja kymmeniä eri paikkoja auton noutamiseen ja palauttamiseen.