Ajankohtaista / vinkit autonvuokraukseen

Kesäloman roadtrip Suomessa – tutustu matkakohteisiin

Vuokra-auton vakuutukset ja omavastuu

Suomen kesän on ehdottomasti kokemisen arvoinen, ja mikäpä sen parempaa kuin pitkulaisen maan kiertäminen vapaasti omaan tahtiin toteutettavan road tripin muodossa? Tässä artikkelissa listaamme muutamia käymisen arvoisia kesäkohteita kotimaassa ja perustelemme lisäksi, miksi matkaan kannattaa lähteä luotettavalla vuokra-autolla.

Miksi auton vuokraaminen kannattaa?

Ennen kuin sukellamme Suomen parhaisiin kesäkohteisiin, on tärkeää ymmärtää, miksi vuokra-auto voi olla paras kumppani matkallasi.

Suomi on laaja maa, ja vaikka julkisen liikenteen avulla monet kohteet ovatkin helposti saavutettavissa, antaa oma kulkupeli kuitenkin tietynlaista joustavuutta.

Auton vuokraaminen antaa vapauden liikkua ympäri maata omaan tahtiin, ja ennen kaikkea mahdollisuuden pysähtyä tutustumaan toinen toistaan upeampiin kohteisiin, maisemiin sekä maamme kätkettyihin helmiin, jotka eivät välttämättä ole julkisen liikenteen reittien varrella.

Suomen parhaat kesäkohteet

Lappi

Lapin kesä on kuuluisa sekä luonnonilmiöistään että Vesku Loirin ikonisesta musiikkikappaleesta. Pinta-alaltaan Lappi on maamme suurin yksittäinen alue ja harvaan asutulla alueella julkisen liikenteen kulkuyhteydet toimivat vaihtelevasti.

Autonvuokrauksen avulla Lappi tulee kuitenkin huomattavasti helpommin saavutettavaksi ja mahdollistaa lumoaviin käyntikohteisiin tutustumisen täysin omien aikataulujesi mukaan.

Lapissa käymisen arvoisia kohteita löytyy vähintään kymmenittäin ja kaikkiin näihin tutustuminen saattaa viedä useammankin kesälomareissun verran aikaa.

Suosittelemme kaikkia kotimaan matkailusta kiinnostuneita tutustumaan esimerkiksi Rovaniemen Napapiirin palveluihin sekä Auttikönkään upeaan luontoon ja mielenkiintoiseen historiaan, Levin hiihtokeskuksen ympäristöstä löytyviin vaellus- ja pyöräilyreitteihin, Inarinjärven ympäristön retkeilyreitteihin, Posion Korouoman putousmaisiin ulkoilureitteihin sekä Ranuan Eläinpuistoon, josta löydät maamme ainoan jääkarhun.

Turun saaristo

Suomen saaristo tarjoaa matkailijoilleen unohtumattomia elämyksiä ja upeita maisemia, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri Suomea ja muaalta maailmasta. Turun saaristo erityisesti on tunnettu ainutlaatuisesta kauneudestaan ja monipuolisista aktiviteeteistaan.

Turun saaristossa voit upota saaristolaiselämän tunnelmaan tutustumalla perinteiseen saaristokulttuuriin. Pienet kalastajakylät ja idylliset saaristolaiskodit tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämäntapaan ja nauttia rauhallisesta saaristohengestä.

Historialliset linnoitukset ja rauniot kertovat alueen rikkaasta historiasta. Voit vierailla esimerkiksi Kustavin Ulkoluodon linnoituksella tai Katanpään linnoituksella ja sukeltaa menneiden aikojen tarinoihin. Linnoitusten näköalapaikoilta avautuvat upeat maisemat saaristoon ja merelle.

Turun saaristo on myös tunnettu herkullisista merenelävistään. Voit nauttia tuoreista äyriäisistä ja kalasta paikallisissa ravintoloissa tai jopa osallistua kalastusretkelle ja saada itse pyydettyä saalista. Meren antimet ovat olennainen osa saaristolaisruokaa ja tarjoavat unohtumattomia makuelämyksiä.

Vuokra-auto on loistava tapa tutkia Turun saaristoa ja sen lukemattomia saaria. Se antaa sinulle mahdollisuuden vierailla monissa eri kohteissa ja löytää omat suosikkisi. Helpon pääsyn mantereelta saarelle ansiosta voit suunnitella päiväretkiä tai viettää useamman päivän tutkien saariston salaisuuksia. Valitse haluamasi reitti ja lähde seikkailuun Turun saaristossa!

Itä-Suomen järviseutu

Itä-Suomen järviseutu on yksi Suomen upeimmista luontokohteista, jossa lukemattomat järvet, metsät ja idylliset pikkukylät luovat täydellisen ympäristön kesäisille seikkailuille. Tässä lumoavassa maisemassa vuokra-auto tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutkia aluetta omien mieltymystesi mukaisesti ja löytää piilotettuja aarteita matkasi varrella.

Järviseudun lukuisat järvet kutsuvat sinut viettämään aikaa luonnon keskellä. Voit valita vaikka järvireitin ja tehdä ikimuistoisen veneretken tutkien järven rantoja ja saaria. Pysähdy uimaan kristallinkirkkaaseen veteen ja nauti raikkaasta ilmasta ja hiljaisuudesta.

Pikkukylien charmia ja aitoa suomalaista elämäntapaa pääset kokemaan tutustumalla alueen kyliin ja niiden perinteisiin tapoihin. Voit vierailla paikallisilla markkinoilla, tutustua käsityöläisten tuotteisiin ja maistella paikallisia herkkuja. Järviseudun ystävälliset asukkaat ovat aina valmiita jakamaan tarinoitaan ja vinkkejään alueen parhaista nähtävyyksistä.

Suomalainen mökkikulttuuri on olennainen osa Itä-Suomen järviseudun viehätystä. Vuokra-autolla voit helposti löytää oman mökkiparatiisisi järvien ja metsien keskeltä. Nauti rauhallisista kesäilloista saunoen ja grillaillen, ja herää aamuisin raikkaaseen ilmaan ja lintujen lauluun.

Itä-Suomen järviseutu tarjoaa rajattomat mahdollisuudet kesäiseen seikkailuun. Vuokra-auto antaa sinulle vapauden tutkia aluetta omalla aikataulullasi ja tehdä matkastasi unohtumattoman kokemuksen. Valitse suosikkikohteesi ja lähde tutustumaan Suomen kauneimpiin järvimaisemiin!

Pääkaupunkiseutu

Tämä juttu on hyvä päättää pääkaupunkiseudulle ja Helsinkiin, joka on yksi Suomen upeimmista ja monipuolisimmista kesäkaupungeista. Helsinki yhdistää ainutlaatuisella tavalla kulttuurin, historian ja modernit nähtävyydet, mikä tekee siitä houkuttelevan matkakohteen erilaisiin asioihin mieltyneille matkailijoille.

Linnanmäki on Suomen tunnetuin yksittäinen nähtävyys, ja se tarjoaa hauskaa ja jännittävää viihdettä koko perheelle. Vuokra-autolla Linnanmäki on erittäin helposti saavutettavissa ja huvipuistossa onkin helppo viettää kokonainen päivä huvittelun parissa, ja suunnata sitten yöpymään johonkin lähialueen hotelleista.

Korkeasaari eläintarha on toinen suosittu vierailukohde Helsingissä. Vuokra-auton avulla voit helposti matkustaa Korkeasaareen ja tutustua sen monipuoliseen eläinmaailmaan. Vietä päivä oppien uusia asioita eläimistä ja nauttien ainutlaatuisista näkymistä Helsinkiin meren yli.

Lisäksi Helsinki tarjoaa lukemattomia muita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, kuten upeita puistoja, mielenkiintoisia museoita ja gallerioita sekä vilkasta kulttuuritarjontaa. Vuokra-autolla voit helposti tutkia kaupunkia ja sen ympäristöä, ja tehdä päiväretkiä myös lähialueiden viehättäviin pikkukaupunkeihin kuten Espoo, Porvoo tai Hanko.

Kuinka vuokraat auton?

Autonvuokraus Finn-Rentin kautta on helppoa ja vaivatonta, olitpa sitten missä päin Suomea tahansa. Verkkosivujemme kautta voit varata auton etukäteen useista eri vuokraamoista, ja mikä parasta: voit sekä noutaa että palauttaa auton hyvin joustavasti ympäri Suomea. Vuokraamalla auton meiltä, voit lähteä unohtumattomalle roadtripille ja tehdä reissua omilla ehdoillasi ja omaan tahtiisi.