Ajankohtaista / vinkit autonvuokraukseen

Huomioi kaksipyöräiset

Autoilija, muistathan huomioida liikenteessä myös kaksipyöräiset

Autoilija, kaksipyöräiset ovat pian liikkeellä! Aurinko sulatti lumet hetkessä, etenkin kaupunkiseudulta, ja mitä lämpimämmäksi sää muuttuu, sitä enemmän liikenteessä näkyy myös polkupyöräilijöitä, sähköpotkulautailijoita, moottoripyöräilijöitä ja mopoilijoita.

Kaksipyöräiset ovat pieninä ja kapeina ajoneuvoina huomattavasti vaikeammin havaittavissa henkilöautoon verrattuna. Nyt on siis hyvä hetki valpastua havainnoinnissa, huomioida oikea tilannenopeus ja pitää riittävät turvavälit.

Katvealueet

Varmista aina katvealueet eli ”pimeät kulmat” tai ”kuolleet kulmat”. Etenkin risteyksissä ja kaistanvaihdoissa on tärkeää tarkistaa katvealue ennen kääntymistä. Risteyksissä kaupunkipyörät ja sähköpotkulaudat voivat tulla vihreisiin valoihin hyvinkin nopeasti, jolloin riittävän hidas vauhti ja ennakointi antavat enemmän aikaa liikenteen havainnointiin ja myös pysähtymismatka- ja aika lyhenevät.

”Kuollut kulma” on tarkistettava aina myös liikkeelle lähdettäessä tai peruuttaessa, oli kyseessä kuinka tuttu paikka tahansa. Moottori- tai polkupyörä voi jäädä helposti piiloon auton leveän etupilarin taakse.

Turvavälit

Riittävä turvaväli on yksi tärkeimmistä tekijöistä liikenteessä ja pienentää peräänajoriskiä. Moottoripyöräilijän on huolehdittava itsekin riittävistä turvaväleistä, mutta ajatteleva autoilija antaa myös riittävästi tilaa pyöräilijälle.

Taajamassa ajaessa on etäisyyden edellä ajavaan oltava metreinä vähintään puolet ajonopeudesta. Mitä nopeampaa mennään, sitä pidemmäksi siis myös turvaväli kasvaa. Maanteillä hyvä muistisääntö on pitää edellä ajavaan autoon vähintään oman ajonopeuden verran etäisyyttä, metreissä mitattuna. Esimerkiksi 100 kilometrin tuntinopeudella turvavälin on hyvä olla vähintään 100 metriä.

Huomioidaan toinen toisemme

Oli kyse sitten kaksipyöräisestä, nelipyöräisestä tai kaksijalkaisesta, huomioimalla toisemme liikenteessä vältymme vaaratilanteilta ja voimme taittaa matkaamme turvallisesti. Huolehditaan myös oman ajoneuvomme kunnosta ja ajetaan turvallisilla ja laadukkailla kulkuvälineillä – sellaisia on vuokrattavana myös meillä Finn-Rentillä, kaikkiin tarpeisiin!

Ollaan valppaana ratin takana ja nautitaan keväisistä säistä!

Vuokraa laadukas ja turvallinen auto nyt