Ajankohtaista / vinkit autonvuokraukseen

Autonvuokraus ja ekologinen ajattelu

Ekologinen ajattelu autonvuokrauksessa

Matkailijat, niin Suomessa kuin ympäri maailmaa, ovat yhä enemmän tietoisia ympäristövaikutuksistaan ja ekologinen ajattelutapa on tärkeä osa myös matkojen suunnittelua.

Myös autonvuokrauksessa ympäristöystävälliset valinnat voivat tehdä matkastasi ekologisemman. Listasimme muutamia vinkkejä, miten voit tehdä vihreämpiä valintoja autonvuokrauksessa ja edistää samalla ympäristöystävällistä matkailua.

 1. Valitse ympäristöystävällinen auto

Valitsemalla hybridi- tai sähköauton voit vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeäsi ja matkustaa samalla ekologisemmin. Finn-Rentin valikoimasta löydät uudet ja laadukkaat vähäpäästöiset hybridi- ja sähköautot. Päivitämme myös jatkuvasti autojamme, minkä ansiosta voit löytää vähäpäästöisen auton lähes kaikista autoluokistamme – oli tarpeesi sitten kompakti kaupunkiauto tai tilava maasturi.

 1. Vertaile autojen päästötasoja

  Autoa vuokratessasi kannattaa vertailla eri automallien päästötasoja. Pienemmät ja polttoainetaloudelliset autot tuottavat usein vähemmän päästöjä, mikä on myös parempi valinta ympäristön kannalta. Vuokratessasi auton Finn-Rentiltä voit helposti tarkistaa varauspalvelumme kautta eri autojen CO2-päästöt.

 2. Yhdistä ajoja

Jos olette lähdössä reissuun isomman porukan kesken, kannattaako kaikkien lähteä omalla autolla vai olisiko järkevämpää vuokrata iso farmari, maasturi tai vaikka minibussi? Näin kaikki matkaan lähtijät säästävät kustannuksissa ja siinä samalla vähennätte liikenteen aiheuttamia päästöjä.

 1. Aja taloudellisesti

  Vähennä polttoaineen kulutusta ajamalla taloudellisesti – vältä äkillisiä kiihdytyksiä ja pidä yllä tasainen ajonopeus. Näin säästät sekä ympäristöä että myös polttoainekustannuksia.

 2. Palauta auto asianmukaisesti

  Palauta vuokra-auto sovittuna aikana sovittuun paikkaan. Jos mahdollista, valitse palautuspaikka mahdollisimman lähelle määränpäätäsi, jotta vältät turhia ajoja. Löydät Finn-Rentin toimipisteitä ympäri Suomen, katso kaikkien toimipaikkojemme tiedot täältä.
  Muista pitää huolta myös auton matkustamosta matkasi aikana ja kierrättää roskat asianmukaisesti – myös kierrätys ja roskaamisen välttäminen ovat tärkeä osa kestävää, ekologista matkailua.

Vuokraa vähäpäästöinen auto Finn-Rentiltä

Valitsemalla oikein voimme kaikki omalta osaltamme edistää ympäristöystävällisempää matkailua ja maapallon tulevaisuutta! Kun teemme ekologisia valintoja autonvuokrauksessa, voimme myös nauttia matkustamisesta ja kunnioittaa samalla tärkeää ympäristöämme.

Vuokraa auto Finn-Rentiltä helpon 24/7 avoinna olevan varauspalvelumme kautta: varaa.finnrent.fi. Jos auton valinta mietityttää tai sinulla on muuta kysyttävää autonvuokraukseen liittyen, otathan yhteyttä!

Varaa auto nyt